Ra Uru Hu: De Ontmoeting met De Stem en wat eraan vooraf ging

Voordat de Stem tot Ra sprak, bevond hij zich al in een andere 'staat van zijn'. Dit begon eigenlijk al vanaf de dag dat hij op een morgen in 1983 opstond en iets in hem knapte waardoor hij zonder ook maar iemand in te lichten zijn vrouw, dochter, familie en medewerkers achterliet en Canada verliet om op Ibiza te eindigen. Een eiland waarvan hij het bestaan niet eens wist.

In de tussenliggende jaren vanaf zijn verdwijning in 1983 tot aan januari 1987, de ontmoeting met de Stem was Ra zich bewust dat hij, zoals hijzelf zelf zegt, gek aan het worden was. Hij noemt deze periode zijn ‘deconstructie’ periode, zijn afbraakperiode.

Vrij snel na zijn aankomst op het eiland werd hem een baan aangeboden als docent Engels, Frans en Geschiedenis op een plattelandsschooltje voor buitenlandse kinderen die hun draai niet konden vinden in het Spaanse onderwijs. In dat eerste jaar sliep hij in een stoel in een boom op een berg. ‘s Ochtends daalde hij dan weer af naar de Morna vallei om les te geven op de school. In die periode droeg Ra altijd een Arabische doek op zijn hoofd en droeg hij maillots. Hij was een opvallende verschijning in de buurt.

Na een jaar verruilde Ra de boom voor een oud afvallig huis in San Juan dat ooit een boerderij was geweest. Het was het huis dat bij de ruïne behoorde waar Ra later zou verblijven en zijn openbaring had. In dat afvallige huis begon Ra zijn eigen school, die hij The School of Everything noemde. Daar gaf hij les aan een klein clubje studenten. Het was ook in dat huis dat Ra al wat vreemde ervaringen had.

Op 17 oktober 1985 nadat de kinderen die hij les had gegeven waren vertrokken, kreeg hij bezoek van een vriend die wat middelen bij zich had waarvan hij tegen Ra zei dat hij dat eens moest uitproberen. Ra was al op jonge leeftijd met drugs in aanraking gekomen en had al het nodige uitgeprobeerd en stond er wel voor open.
Terwijl de zon onderging had hij een buitenlichamelijke ervaring dat hij boven aromavelden vloog, waarvan hij de geur van de velden beschreef als de geur van bewustzijn.

Een paar weken later na deze ervaring gebeurde er iets vreemds. Ra verloor ineens zijn eetlust en begon te vasten. Deze vastenperiode zou 16 dagen duren. Na ongeveer de 5e vastendag zei een vriend hem dat hij voorafgaand aan het vasten eerst zijn darmen had moeten reinigen. De vriend gaf hem een kruidendrankje dat vrijwel onmiddellijk zijn werk zou doen. Er gebeurde niets.
Op een donkere avond in november, het was inmiddels de 16e vastendag, zat Ra alleen in de kamer van het huis. Hij had twee vrienden op bezoek die al lagen te slapen. Ra zat met zijn rug naar de open haard en voor hem stond een tafel waarop een leeg notitieblok lag en een vergulde pen. Terwijl hij daar zo zat, ging ineens de deur open. Hij vond het vreemd, maar stond er verder niet bij stil. Hij stond op en deed de deur weer dicht. Niet lang daarna ging de deur weer open en een kat kwam binnen. Hij kreeg er een vreemd gevoel bij. Tegelijkertijd kreeg hij enorme buikkrampen. Het kruidendrankje kickte nu pas in. Ra liep naar buiten en leegde onder een grote Johannesbroodboom zijn darmen. De reiniging was ingezet. Terwijl hij zijn darmen leegde, hoorde hij het geluid van een vliegtuig. Het vreemde daaraan was dat het vliegtuiggeluid niet langzaam wegebde. Het geluid hield aan.
Ra ging weer naar binnen bij het vuur zitten. Niet lang daarna ging de deur weer spontaan open. Ra’s haren gingen rechtovereind staan. Weer kreeg hij krampen en ging naar buiten om zijn darmen te legen en opnieuw was daar het vliegtuiggeluid.

Toen hij weer terug in de kamer was, staarde hij naar zijn hand dat vanuit zichzelf de pen pakte en het notitieblok oppakte. Ra ‘deed’ het niet, hij nam slechts waar wat hij zag gebeuren. Nadat hij de pen hoorde klikken en zag dat het notitieblok werd opengeslagen, was hij niet meer bij bewustzijn. Op een gegeven moment schrok hij wakker en zag hij dat er allerlei symbolen geschreven stonden op het notitieblok. Hij had er totaal geen herinnering aan. Hij riep zijn vrienden om te vertellen wat er gebeurd was en hij wilde de symbolen en het schrift in het notitieblok laten zien maar zij waren niet geïnteresseerd, ze wilden slapen.
Tegen de ochtend sloeg Ra een te grote mantel om die bij de kapstok hing en met het notitieblok in zijn hand liep hij naar buiten. Terwijl hij de trap af liep, was er ‘iets’ dat hem omdraaide, alsof er twee handen op zijn schouders rustten die hem letterlijk omdraaiden.
De maan stond groot boven het huis en opnieuw klonk het vliegtuiggeluid. Hij keerde zich naar de horizon en de hele vallei vulde zich met kreten. Paarden hinnikten, honden huilden en hanen kraaiden.
Ra zag de Zon opkomen en Mercurius. Daarna kon hij niets anders meer zien dan pulserende deeltjes als een scherm vol pixels dat bleef trillen. Hij voelde een fysieke druk op zijn hoofd en daarna was het afgelopen.

Weken later kwam Ra erachter dat op het moment van die zonsopkomst de komeet van Halley het dichtstbij was (14 november 1985) en dat hij die frequentie had ervaren. Deze ervaring omschrijft Ra als zijn eerste kennismaking met echte magie, een kosmische verrassing.

Na deze ervaring leefde Ra in de volle overtuiging dat hij in de herfst-equinox van 1986 zou sterven. Het werd eilandpraat, dorpsroddel. Het verhaal ging dat er een gek was die op de herfst-equinox zelfmoord zou plegen. Ra leefde grotendeels afgezonderd van alles en iedereen. Af en toe ging hij naar het dorp om te horen wat de mensen dachten.

De bewuste dag van de herfst-equinox waarop het zou gaan gebeuren, ging Ra laat in de middag naar een café langs de snelweg. Hij ging op het buitenterras zitten, alleen. In de drie kwartier die daarop volgde, liep het terras vol. Waarschijnlijk om te kijken wat er zou gebeuren. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden. Ra keek de man achter het stuur aan en wist dit is de man die mij gaat vermoorden. De man ging het café in. Toen Ra naar de WC buitenom achter het café ging, liep hij langs de auto van de man en zag een dolk op het dashboard liggen. Ra ging weer op het buitenterras zitten en op een gegeven moment dacht hij als het dan toch moet gebeuren, laten we het dan niet langer uitstellen en hij liep naar binnen het café in om af te rekenen. Binnengekomen zag hij dat de bewuste man laveloos was. Hij lag met zijn hoofd op de bar en kon amper op zijn benen staan. Ra rekende af en vertrok om te gaan slapen in zijn tentje in de heuvels. Ongeveer een uur later hoorde hij dat iemand zijn tent opendeed. Het was een Spaanse knul die hij kende. De knul zei tegen Ra dat als hij echt dood wilde hij hem wel wilde vermoorden. Ra was moe en wilde alleen maar slapen dus de jongen vertrok weer.
Ra leefde in die tijd zeer geïsoleerd. Niet uit keuze maar omdat niemand bij een gek in de buurt wilde komen.

Achteraf gezien blijkt dat Ra’s Uranus Oppositie op de herfst-equinox viel wat voor altijd zijn leven zou veranderen. Drie maanden na de herfst-equinox en Ra’s Uranus Oppositie kwam de ervaring met de Stem waarbij hem de kennis over de kosmos en het ontwerp van planten, dieren en mensen werd ingeprent. Hoe die ervaring was, vertelt hij in ‘Encounter with the Voice’ (Ontmoeting met de Stem).

Het verhaal van Ra en hoe de informatie over het menselijk ontwerp tot hem kwam heb ik altijd fascinerend gevonden. Soms verwijs ik mensen die van een goed verhaal houden, openstaan voor mysterie en geïnteresseerd zijn in het ontstaan van het Human Design Systeem naar de documentaire ‘Encounter with the Voice’. Helaas kan niet iedereen het volgen vanwege het Engels en aangezien ik sinds kort geleerd heb filmpjes te editen, heb ik Encounter with the Voice vertaald naar het Nederlands in ‘Ontmoeting met de Stem.
In de link hieronder vind je de documentaire Nederlands ondertiteld.

www.youtube.com/watch?v=p_EtTYlwcD4