Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

Wat is Human Design?

Het Human Design Systeem is een techniek.waarbij je leert te wachten op het juiste moment. Alles in het leven draait om de juiste timing. Human Design leert je om naar de signalen van je lichaam te luisteren, je lichaam te voelen. en het lichaam af te stemmen op haar ware frequentie en van daaruit de juiste beslissingen te nemen. Human Design leert je om beslissingen te nemen als jezelf.

We zeggen Human Design is 'form knowledge' ofwel kennis van de vorm. Daarmee bedoelen we dat het lichaam, ons voertuig, de vorm is waarmee wij door het leven gaan. Jij bent jouw vorm zolang je leeft. In de maanden tijdens de zwangerschap wordt het lichaam zodanig gebouwd dat het lichaam precies weet hoe het door het leven moet navigeren, afgestemd op de frequentie van de aarde. Het lichaam heeft als het ware een soort ingebouwde GPS dat precies weet wanneer het op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn. Als het lichaam de kans krijgt om het leven te leiden, transformeert het je cellen en brengt het je richting je doel in dit leven. Om je te kunnen afstemmen op jouw eigen frequentie voorziet Human Design jou van praktische tools zoals strategie en autoriteit.

Wat ons echter vanaf jongs af aan al in de weg staat, is een diepe conditionering die ons getraind heeft beslissingen te nemen vanuit de mind, ons denken, Vanaf onze geboorte worden wij geconditioneerd door onze ouders, leraren maar ook door de andere kinderen op school en op straat en sociale media niet te vergeten. Temidden van al die conditionering en beïnvloeding probeert onze mind ons te helpen het leven wat eenvoudiger te maken zodat wij geaccepteerd worden door anderen waarbij wij ons aanpassen en conformeren aan overtuigingen en meningen om ons heen over onszelf en over anderen. Zolang de mind de keuzes in ons leven bepaalt, zijn we uit balans. We nemen voornamelijk mentale beslissingen en denken daarmee de controle over ons leven te hebben. We durven niets aan het 'toeval' over te laten in een poging het leven te kunnen sturen. De mind zoekt steeds opnieuw een weg om los te komen van pijn en teleurstellingen maar zal het nooit vinden omdat de mind wordt gedreven door angst. De mind neemt de controle via de openheid in je design en staat in dienst van wat jij niet bent. In Human Design wordt dit 'the not-self' genoemd.

Wat is de niet-zelf?
Niet zelf is zoals het woord aangeeft, dat wat je niet bent. De niet-zelf gedraagt zich volgens de strategieën die je mind heeft ontwikkeld om met de openheid in je design om te gaan. Het neemt beslissingen die niet vanuit je authentieke zelf komen.

Human design leert ons op een juiste manier beslissingen te maken en om te gaan met onze angsten. Uiteindelijk maken wij geen beslissingen maar de beslissing gebeurt vanzelf. Je doet het niet, het dient zich aan op het juiste moment. Leven is een organisch proces en bij correct functioneren gaan wij mee in die flow.

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft een unieke kijk op dingen. Dat betekent dat het praktiseren van Human Design voor iedereen een eigen unieke beleving brengt.

Het deconditioneringsproces door middel van het Human Design Systeem is een cellulair transformatieproces dat 7 jaar duurt waarbij je aangeleerde oude patronen achter je laat en je authentieke zelf tevoorschijn komt waarin jij vanuit je eigen autoriteit beslissingen kunt nemen overeenkomstig jouw ware natuur.

.