Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

Stoffen en hun effect op de lichaamsfrequentie

Onlangs stuitte ik op informatie die ik heel interessant vond, namelijk over de frequentie van vezelgarens of stoffen en de invloed ervan op ons lichaam.
Ik ben dol op breien en sinds kort ook op haken. Eén van de eisen die ik altijd stel bij het maken van een project is dat ik natuurlijk materiaal wil gebruiken. Ik koop over het algemeen geen acrylgaren. De keren dat ik mij liet verleiden omdat het goedkoop is of omdat hetgeen ik zoek op dat moment niet aanwezig is, gaf ik het garen vrij snel weer weg of droeg ik het kledingstuk uiteindelijk niet. Het is geen snobisme maar iets diep in mij dat ‘nee’ zegt. Ik wil het gewoon niet. Het voelt gewoon niet goed.  

En nu kwam ik een artikel tegen dat bevestigde wat ik instinctief altijd had gevoeld. Garens hebben een frequentie die zij uitstralen. Wij mensen dragen deze frequentie vervolgens op onze huid of wij liggen onder de vezelgarens van de lakens in bed of onder een dekentje op de bank.

Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijke materialen, zoals linnen, wol, katoen en jute een hogere energietrilling of bewustzijn hebben dan niet natuurlijke materialen.
Kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, wol en jute hebben een hogere trilling en het vermogen om energie uit de atmosfeer aan te trekken en op te nemen. Daarom hebben objecten gemaakt van natuurlijke materialen een vermogen om ons in contact te brengen met de universele energieën en -bewustzijnsvormen. Deze hebben een gunstige invloed op onze eigen lichaamsenergie. Organische materialen nemen energie op en mengen dit met energie vanuit de atmosfeer waardoor er een energie-zuivering of herstel plaatsvindt. Terwijl de kunstmatige stoffen door hun lagere trilling, energie en bewustzijn, de dichtstbijzijnde energie absorberen en energie onttrekken aan het lichaam. Kort samengevat, natuurlijke materialen leveren energie terwijl kunstmatige materialen energie absorberen.

Nobelprijswinnaar Dr. Otto Heinrich Warburg wees atomaire frequentienummers toe aan materiële substanties. Energie heeft een frequentie dat bestaat uit het aantal energiegolven per seconde. Energie trilt in een bepaalde snelheid.
De mens heeft gemiddeld een atomaire frequentie van 100 net als biologische katoen.
Wol en linnen hebben een atomaire frequentie van maar liefst 5000!
Gek genoeg heeft zijde een frequentie van 10 ondanks dat het een natuurlijk product is. 
Synthetische materialen zoals viscose, nylon, acryl, ed. hebben een frequentie van 0.

Linnen met een frequentie van 5.000 wordt gezien als een helend en zuiverend. Wol heeft ook een frequentie van 5.000, maar als je het combineert met linnen, daalt het tot nul.
Een wollen trui over een linnen shirt maakt dat het elektrisch veld instort. Afzonderlijk van elkaar zijn ze verheffend maar samen gedragen heffen ze elkaar op.
De reden hiervan is dat de frequentie van wol van links naar rechts stroomt en de frequentie van linnen stroomt van rechts naar links.  

Weet je dat ze dat in de 8e eeuw voor de Christus jaartelling al wisten? Dat blijkt wel uit een tekst uit Deuteronomium (het laatste boek van de Thora). Zo’n ruim 2800 jaar geleden wist men al dat je geen linnen kleding tegelijk moest dragen met iets van wol.
Deuteronomium 22:11 “Gij zult geen kleed van gemengde stof aantrekken, wollen en linnen te gelijk.”

Linnen heeft veel positieve eigenschappen voor het lichaam. Het is hypoallergeen, antibacterieel en schimmelwerend. Het werd vroeger gebruikt bij hechtingen en verbanden. Linnen ademt. Het verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Linnen kan 20% vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Het vermindert de effecten van blootstelling aan chemicaliën. Het kan zelfs lawaai (linnen gordijnen) en stof verminderen.
Garen van linnen kan worden gebruikt als hechtingsgaren bij operaties zodat de wond van de patiënt sneller heelt.
Wist je dat er vroeger linnen lakens op het ziekenhuisbed lagen om mensen te helpen genezen?
Andere stoffen die helpen genezen zijn biologisch katoen en leer. Deze kleding is niet elektrisch geladen, afkomstig uit de natuur en helpt je huid gezond te houden.

Heidi Yellen voerde in 2003 onderzoek uit naar de frequenties van de verschillende stoffen. De studie onthulde dat wanneer de frequentie bij mensen onder de 100 ligt, het lichaam onder druk komt te staan. Bij een levensbedreigende ziekte is de frequentie ongeveer 15, wat overeenkomt met materialen zoals polyester, rayon en zijde.
Als je lakens van synthetisch materiaal zijn, kan dit leiden tot slaapproblemen, slapeloze nachten en haaruitval.

Ik herinner mij nog een voorval uit de eerste jaren van mijn deconditioneringsproces. Ik merkte de signalen van mijn intuïtie op maar er zat nog geen bewustzijn op. Mijn intuïtie stuurde een reuksignaal maar mijn mind begreep het signaal niet en derhalve handelde ik niet adequaat.
Misschien herken je het wel? Ik had tegen beter weten in een vest van acryl gekocht omdat ik het zo mooi vond maar zoals dat is bij acryl kleding na 1x dragen moest het in de was omdat het een zweetgeur had. Ook na het wassen rook het niet superfris meer. Desondanks bleef ik het vestje dragen en in de loop van de dag voelde ik mij onprettig omdat ik de zweetgeur begon waar te nemen wat maakte dat ik minder vrij in mijn vel zat.  
Op een ochtend stond ik voor de spiegel klaar om naar het werk te gaan en ik rook ineens een penetrante zweetgeur. Ik rook onder mijn oksels maar ik rook niets. Ik begreep niet waar die lucht vandaan kwam en ik ging de deur uit. O ja, belangrijk detail. Ik droeg die dag het acryl vestje. Later op de middag zat ik achter mijn bureau en ik rekte mij eens even lekker uit en wooooooh kwam daar een onprettige geur vrij. Snel de armen weer bij elkaar. Van de mensen in mijn buurt was er een die riep: “Getverderrie, wat een lucht, waar komt dat vandaan?! Ik zei niets, ging snel verder met mijn werk maar ik schaamde mij kapot. Ik wist wat die persoon geroken had en waar het vandaan kwam. Zo gênant. Je begrijpt, het vestje werd na dat voorval weggegooid. Sindsdien luister ik naar de signalen van mijn intuïtie. De signalen hoeven niet altijd levensbedreigend te zijn. Hoewel? Na hetgeen ik nu weet over de frequenties van stoffen en materialen? Het acryl vest haalde mijn frequentie naar beneden en dat is ongezond voor het lichaam. Mijn lichaam wist het die ochtend al. Het gaf een geursignaal af dat het vest niet gezond is. Instinctief wist ik het ook, maar ik vond het zo’n mooi vest en kon er eerder geen afstand van doen. Al doende leert men.
Zeker nu ik deze informatie tegenkwam. Wat een waardevolle informatie en tegelijkertijd ook zo logisch.

Nadat ik het artikel over het onderzoek van Yellen had gelezen, was ik verbaasd over de lage frequentie van zijde (een frequentie van 10). Het is tenslotte een natuurlijke vezel, een draad dat gesponnen wordt uit de zijdeklieren van de rups. Omdat de logica bij mij ontbrak in deze, ben ik hier wat verder naar gaan kijken en de volgende verklaring werd gegeven. De lage frequentie van zijdestoffen kan worden toegeschreven aan de moderne verwerkingsmethoden. Het gebruik van chemicaliën, waaronder pesticiden en insecticiden, is gebruikelijk bij de zijdeproductie. Daarnaast worden de zijderupsen vaak gedood tijdens de oogst. Hoewel er niet-gewelddadige of vredeszijde-methoden bestaan, worden deze over het algemeen niet toegepast.

Wie weet waar ik mijn eerstvolgende brei- of haakproject van ga maken?