Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

Human Design is geen Astrologie

 

Jouw unieke blauwdruk wordt op basis van je geboortegegevens vastgesteld net als bij astrologie. Ook wordt er met de planeten gewerkt en toch is Human Design geen astrologie.

Zo zijn er geen huizen en is er geen ascendant. In Human Design is wel een aarde, de planeet waarop wij leven staat voor de gronding in ons design.

Astrologie levert informatie dat nog dateert uit de tijd van de homo sapiens, de mens met 7 chakra’s of centra. De homo sapiens was een strategische mens die kon nadenken over oorzaak en gevolg en wist daardoor inschattingen te maken en zijn overlevingskansen te vergroten als er gevaar dreigde.

Deze homo sapiens leefde van 85.000 jaar geleden tot aan 1781. Sinds de ontdekking van Uranus door Herschel vond er een mutatie plaats in de mens in de visuele cortex. Er ontstond een nieuw type mens, de homo in transitus. Een invoelende complexere mens met een langere levensduur en met 9 in plaats van 7 centra.

Zo ontstond er een transitie in het centrum van overleven (miltcentrum) en het centrum van identiteit (G-centrum). Er ontstond een afsplitsing in een intuïtief bewustzijn en een emotioneel bewustzijn en het centrum van liefde en richting en het hartcentrum, ook wel het ego genoemd.

Het strategisch vooruit denken heeft plaatsgemaakt voor een andere strategie, namelijk een vanuit lichaamsbewustzijn met een eigen autoriteit. De meeste mensen zijn zich hier niet van bewust omdat de samenleving nog steeds is ingericht en bouwt op achterhaalde systemen.                          

Het 7 chakra systeem en astrologie zijn ook achterhaalde systemen, niet uitgerust om de huidige invoelende homo in transitus met 9 centra te verklaren.

Mensen onder een bepaald sterrenteken geboren, krijgen in de astrologie allemaal hetzelfde stempel opgedrukt. Generalisaties. Astrologie geeft oppervlakkige informatie zonder individuele differentiatie.

Als je naar de mandala kijkt, is het ook aantoonbaar. 

In Human Design behoren de weegschaal eigenschappen tot het miltcentrum, het centrum van overleven en intuïtie en worden de nierfuncties toegeschreven aan de Solar Plexus, het emotionele centrum. In de astrologie worden de nieren en de blaas verbonden met de weegschaal. Het astrologisch systeem dateert van voor de mutatie.

In de astrologie staat de weegschaal voor harmonische relaties en diplomatie.

Wat laat de mandala ons zien? De poorten van de weegschaal bevinden zich in het kwartaal van relaties en de weegschaal eigenschappen zijn ingeprent in het miltcentrum, het centrum van je goed voelen. Vanuit mechanisch oogpunt gezien lijkt de diplomatie en het bewaren van de harmonie een strategie van het uit de weg gaan van confrontaties (de open solar plexus).

Een ander interessant gegeven is dat het sterrenteken schorpioen als meest seksuele teken wordt gezien. Kijk je naar de mandala dan krijg je iets heel anders te zien. Het kanaal van intimiteit en seksualiteit (59-6) valt binnen het domein van maagd, evenals het tantrische kanaal van ontdekking, waarin het ook thema van toewijding en aan het aangaan van relaties ligt (29-46).

Bovenal is het Human Design Systeem uniek dat het de inprenting van het lichaam in kaart brengt waardoor het onbewuste gelezen kan worden en het ons praktische tools geeft om ons af te stemmen op onze ware natuur.