Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

Huisdieren hebben ook een design

De meeste van onze huisdieren die in de stad leven, hebben op oudejaarsavond weer een angstige avond en nacht doorgemaakt vanwege al het geknal door vuurwerk. Na de afgelopen jaren van lockdowns knalde iedereen tegen het einde van 2022 er weer op los als vanouds.

Mijn kat Smeagol heeft een moeilijke nacht doorgemaakt. In het begin van de avond werd nog mooi siervuurwerk afgestoken en zat hij in de vensterbank nieuwsgierig te kijken naar de lichtfonteinen maar naarmate de avond vorderde werd er meer en harder knalvuurwerk afgestoken en wist hij niet waar hij het zoeken moest. Uiteindelijk vonden we hem onder het bed van mijn zoon waar hij zich schuilhield.

Mijn kat komt uit Roemenië waar zijn baasje hem heeft afgestaan aan een internationale stichting die verhuisdieren heet. De reden die ik meekreeg was dat de mensen nauwelijks te eten hadden voor zichzelf en dat zij daarom afstand moesten doen van de kat. In december 2020 kwam hij bij ons wonen. Dat was in de periode van de lockdowns en het vuurwerkverbod. Hij was toen 2 jaar oud.

Zoogdieren hebben ook een design en een persoonlijkheidskristal. Het design verschilt uiteraard van het onze waardoor zij ook anders dan wij functioneren. Ze hebben bijvoorbeeld geen neocortex. Dit zegt echter niets over het potentieel van de persoonlijkheid van een dier.

Mensen die dieren in hun leven hebben, weten dat het dier ongelooflijke eigenschappen bezit en dat het een aparte persoonlijkheid heeft waarmee je kunt communiceren.

Zoogdieren hebben geen Solar Plexus (emotioneel centrum). Autistische kinderen hebben grote moeite met emoties. Zoogdieren hebben geen Solar Plexus maar er zit wel iets in hun design dat maakt dat zij er een ontmoeting mee kunnen hebben. Als autistische kinderen bij zoogdieren zijn, hoeven deze kinderen de zeer krachtige golfenergie van het emotioneel centrum niet in zich op te nemen en proberen te begrijpen. Autisten kunnen zich erg op hun gemak voelen bij zoogdieren omdat ze op de een of andere structurele manier op hen lijken.

In het design van zoogdieren onderscheiden wij 15 poorten verdeeld over 3 groepen. In elk van de drie groepen zit een poort die als brug fungeert als communicatiepotentieel tussen mens en dier. Zoogdieren zijn ontworpen om mensen te ontmoeten. Er zijn drie verschillende manieren waarop ze elkaar kunnen ontmoeten. Deze poorten worden kruispoorten of overbruggingspoorten van de soorten genoemd. Dit zijn de poorten 62 (werk), 12 (vriendschap) en 19 (voedsel). Deze poorten verbinden zoogdieren specifiek en rechtstreeks met mensen.

De poorten van zoogdieren hebben andere sleutelwoorden dan die voor mensen in waakstand. Ook gebruiken we andere eigenschappen voor de lijnen van zoogdieren.

Van de 15 poorten heeft mijn kat 6 activaties.

Territoriumdrift en voedsel

Mijn kat heeft poort 19 2x gedefinieerd. Een keer in de 6e lijn en één keer in de 2e lijn. Poort 19 gaat over de behoefte aan voedsel. Dieren zijn voedsel voor de mens. Poort 49 staat voor de verbinding met de mens, degene die het voedsel bezit. Het is de voedselbron. De verbinding tussen mens en dier ligt in kanaal 19-49 als het voedsel betreft. In mijn huishouden bezit niemand poort 49. Mijn zoon heeft wel poort 19, net als de kat.

Dieren met poort 19 in hun design zijn zeer territoriaal. Toen ik mijn kat ophaalde, was de voorwaarde gesteld dat er geen andere dieren in huis mochten zijn. In de kennel kreeg hij ook zijn eigen domein nadat hij de andere aanwezige katten had geterroriseerd. De vrouw zelf had honden in huis en af en toe liet zij Smeagol bij haar in huis omdat hij zo’n behoefte had aan menselijk gezelschap, maar haar honden tolereerde hij ook niet. Dus zodra Smeagol in het huis werd gelaten, moesten de honden even in de serre verblijven.

Ik herken dit zeker in mijn kat, die poort 19 in de 6e en de 2e lijn heeft. Als een vriendin met haar chihuahua’s langskomt, blijft de ene hond uit zijn buurt en de andere hond -een kruising van een langharige teckel met chihuahua- is nieuwsgierig en probeert heel vriendelijk contact te zoeken, maar deze wordt duidelijk gemaakt uit de buurt te blijven. De rug van de kat gaat omhoog, de staart wordt dik en hij gaat blazen. Hij loopt niet direct weg, want hij wil laten zien dat dit zijn terrein is. Aan de andere kant vindt hij het ook wel weer interessant. Hij springt ergens op waar hij hoger staat dan de honden zodat hij ze van bovenaf kan observeren. Poort 19, lijn 6. Afstandelijk, observeren. Dit zijn weliswaar de sleutelwoorden bij de menselijke 6e lijnen maar zeker ook hier van toepassing. De 6e lijn bij de zoogdieren staat voor ‘scheiding’.

De 6e lijn is een aspect en herkenning van de scheiding tussen mens- en dierzijn. In wezen is het de ontdekking van het geïndividualiseerd zijn. De 6e lijn vertegenwoordigt afstand. Dit dier in het nest neemt afstand uit het spel terwijl de anderen allemaal ergens bij betrokken zijn. Deze scheiding is de beweging weg van de kudde of de roedel. Dit is het vermogen om je eigen plek te bepalen. Er is een asociale kwaliteit evenals er een potentieel bestaat voor een sociale verbinding in de 6e lijn. Als we naar een zoogdier met een 6e lijn kijken, zijn zij degenen van wie we het gevoel hebben dat ze niet zijn zoals de anderen. Er is iets anders aan deze dieren.

Mijn kat wil dan wel niets weten van andere dieren, met het mensdier zoekt hij wel contact. Hij kan er ook geen genoeg van krijgen. Hij hecht zich graag aan mensen. Het liefst heeft hij de hele dag de gezelligheid van mensen om zich heen.

Hechten en geschikt voor de fok

Mijn kat heeft poort 50 geactiveerd in de 2e lijn. De lijn van mysterie. Poort 50 bij dieren heet ‘hechten’. Dit zijn zeer seksuele dieren. Dieren geschikt om mee te fokken. Nu is mijn kat een ‘jeweetwel’ kater dus die heeft zijn roeping in die zin misgelopen.

2e lijns-dieren zijn de meest onvoorspelbare dieren. Je denkt wat een aardig dier en ineens kunnen ze je bijten. Ze zijn speels maar kunnen ook schichtig zijn. Toen ik mijn kat ging ophalen was hij een en al aandoenlijkheid. Ik praat altijd eerst met dieren voordat ik ze oppak of ze aai, dus ik begon tegen hem te praten en hij praatte terug in kattentaal. Dit is de meest spraakzame kat die ik ooit heb gehad. Hij geeft op alles antwoord. Ik mocht de kat optillen, ik maakte zijn oogje schoon. Hij vond alles best. Aandacht, aandacht. De dame van de kennel zei mij dat hij tijdens het aaien af en toe ineens hapt, maar dat vond zij niet erg. Het was wel een kat die (met zijn 2 jaar toen nog) een hoop had meegemaakt voordat hij naar Nederland kwam en ook in Nederland ging hij van huis naar huis. Hij bijt niet hard, zei ze. Bij ons thuis heeft hij dit nooit gedaan. Niet bij mij, niet bij mijn zoon en ook niet bij visite. Ik zie het als een compliment en denk dat de kat zich direct veilig voelde.

De eerste dag bij binnenkomst deed ik het deurtje open van het kattenmandje en de kat liep meteen rond om de buurt te verkennen. Hij schoot niet onder de bank zoals mijn vorige katten dat deden. Deze kat liep rond, was spraakzaam en speels.

Qua hechten kan ik zeggen dat Smeagol een hele grote vrijkous is. Het liefst zit hij op schoot en als ik aan het werk ben aan de computer springt hij op het bureau en gaat op het toetsenbord liggen. Mijn aandacht mag niet ergens anders liggen dan bij hem. Hij vindt het helemaal geweldig als je fluistert terwijl je hem aan het kroelen bent. Dat is zijn ultieme genotsmoment. Toen hij net bij ons kwam wonen, was hij nog een allemansvriend. Hij liep naar iedereen toe. Hij maakte geen enkel onderscheid. Na een tijdje, toen hij doorkreeg dat hij bij ons bleef, begon hij onderscheid te maken in affiniteit. Jij wel, jij ook, jij niet.

Akoestisch bewustzijn

De intelligentie van elk zoogdier komt voort uit poort 57. Een dier met poort 57 heeft de natuurlijke intelligentie om te leren via het gehoor. De toon is alles voor zoogdieren. Als je je stem verheft tegen een zoogdier zijn ze op hun hoede. Er schuilt gevaar voor ze. Als je een relatie hebt met een zoogdier met de 57e poort, zal het leren zich van jou bewust te zijn door met je samen te leven en door op jou te reageren. Deze wezens kunnen opmerkelijk intelligent lijken.

Het is zeldzaam om definitie te zien in zoogdieren met kanaal 57/20. Zoogdieren zijn over het algemeen meer reflectoren dan elk ander type. Maar als een zoogdier kanaal 57/20 heeft, heb je met een extreem intelligent dier te maken. Het is een heel slim dier. Een dier met kanaal 57/20 zonder de 28ste poort is een enorm egoïstisch dier, dat niet naar je zal luisteren als er iets anders aan de hand is.

Mijn kat heeft poort 57 in de 1e lijn. Het sleutelwoord bij mensen met een 1e lijn is introspectie en onderzoekend. Bij dieren staat de 1e lijn voor de sluipende manier en heimelijkheid. De oorsprong ligt in onzekerheid, net als bij de mens. Veiligheid staat voorop om te overleven.

Het dier richt zijn aandacht op wat het hoort om het geluid thuis te brengen. Is het veilig of niet? Deze dieren zijn voorzichtig voordat ze tot actie overgaan. Het miltcentrum is het centrum van overleven. Hierin ligt het instinct van het dier om te overleven.

Mijn kat is dol op een goede vriendin van mij met poort 20. Zij hebben duidelijk een connectie. Hij begroet haar altijd bij binnenkomst. Snuffelt even in haar tas en zij is een van weinigen buiten ons gezin, zo niet de enige, bij wie hij op schoot gaat.

Poort 20 is niet de enige connectie die zij hebben. Zij heeft, net als ik, ook poort 28 als connectie met zijn poort 38. Daarnaast heeft zij het kanaal van zorgzaamheid en behoud, 27-50 en mijn kat heeft poort 50. Zij hebben dus duidelijk een klik.

Felheid en integriteit

Mijn zoon en ik hebben ook allebei kanaal 27-50. Daarnaast heb ik ook poort 28 en daarmee een verbinding met poort 38 van mijn kat. Poort 38 staat voor felheid, woestheid. Dit zijn dieren met gevoel voor een eigen integriteit. Het gevoel voor een eigen integriteit is bij mijn kat duidelijk aanwezig. Als ik bv met hem speel met een touwtje of een balletje en ik neem hem een beetje in de maling en ik lach erbij, dan moet ik oppassen dat ik geen tik krijg. Hij voelt dat hij in de maling genomen wordt. Hij weet dat ik hem in het ootje neem. Zo slim vind ik dat. Waarschijnlijk is dat zijn poort 57, hij hoort het aan mijn stem, aan de manier waarop ik lach. Hij is er niet van gediend als hij uitgelachen wordt en terecht. Dieren met poort 38 die mishandeld worden, zijn vijanden voor het leven.

De wildheid is in mijn kat ook te zien in zijn manier van spelen. Er zit een woestheid in, een felheid die ik bij een aantal van mijn andere katten niet heb waargenomen. Hij is gefocust op het speelobject. Hij glijdt over de vloer, bonkt tegen de deur, stoot planten om. Loop jij toevallig langs dan is jouw voet of been ook om aan te hangen of aan te tikken. Dit maakt hem heel grappig, ook al heb ik liever niet dat hij mij ook pakt. Hij weet dat het niet mag, maar in zijn enthousiasme kan hij het soms niet laten. In essentie blijft het een wild dier.

Bij de dierenarts is hij in het begin ook heel gezellig en nieuwsgierig. Hij gaat makkelijk op de weegschaal en loopt door het hele kamertje te snuffelen en te onderzoeken, wat is dat en wat heb je daar? Heel is heel relaxt totdat hij een injectie krijgt. Probeer je hem daarna nog beet te pakken of te onderzoeken dan krijg je een haal. Nu staat hij te boek als ‘hard to handle’ wat betekent niet zonder handschoenen aanpakken. Hij heeft gevoel voor de eigen integriteit. Dat is alles.

De cyclus naar volwassenheid

Als 6e en laatste activatie heeft mijn kat poort 42, de poort van volwassen worden in de 2e lijn. Deze dieren kunnen niet hun volledige leven cyclisch doorleven als zij gesteriliseerd worden enzij zullen hoogstwaarschijnlijk depressief worden. Mijn kat is gecastreerd. Castratie is het weghalen van de geslachtsorganen, zowel bij mannelijke als bij vrouwelijke dieren. Bij katers worden de testikels verwijderd, bij kattinnen de eierstokken en soms ook de baarmoeder. Bij een sterilisatie worden de geslachtsorganen niet weggehaald, maar enkel de eileiders of zaadleiders onderbroken. Of Ra met sterilisatie ook castratie bedoeld? Dat weet ik niet. Sterilisatie levert overigens geen problemen op bij zoogdieren die poort 53 en/of 42 niet geactiveerd hebben in hun design.

Vooralsnog lijkt mijn kat niet depressief. Hij is ontzettend speels en soms denk ik, die blijft speels, die wordt niet rustiger. We zullen het zien met de jaren.

Wij zijn heel gelukkig met onze kat en zoals het ernaar uitziet, hij ook met ons.

Ben je geïnteresseerd in een reading van jouw huisdier en de band die je met het dier hebt? Neem dan contact met mij op.

 

Fee Driessen
1 januari 2023