Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

Harry, de Reserve

 

In het boek Spare (Reserve) deelt Harry zijn verhaal met de wereld en licht hij de sluier op over wat er zich achter de schermen in de bekendste familie van Engeland afspeelt. Hij noemt dit boek zijn memoires.

Dit boek is momenteel overal in het nieuws, net als het interview dat hij met Anderson Cooper had. Ik heb het interview niet gezien en het boek ook niet gelezen maar gisteren kwam ik toevallig enkele lichaamstaalexperts tegen op YouTube die een analyse van Harry deden terwijl hij met Anderson Cooper sprak. Natuurlijk heb ik terwijl ik keek Harry's bodygraph erbij gepakt.

Op een bepaald moment in het interview vraagt Harry zich af of het mogelijk is dat de chauffeur door de snelheid van het rijden tegen de pilaar in de tunnel is gereden waarbij bijna iedereen in de auto overleed. Een van de lichaamstaalexperts Scott Rouse reageert hierop en zegt: “Ik kan hier heel kort over zijn. Zijn moeder werd vermoord door een dronken bestuurder. De man was gedrogeerd en werd achtervolgd en daardoor raakte hij de paal. Haal het drinken uit het gebeuren en ik denk dat we vandaag niet naar deze janksessie hoefden te luisteren. Dan zegt Gregg Hartley, een andere lichaamstaalexpert van het Gedragspanel, iets interessants: “Ik weet niet of we naar deze janksessie zouden luisteren, maar ik denk dat we naar een andere janksessie zouden luisteren, omdat het gewoon in zijn DNA zit.”
Terwijl ik kijk, denk ik: "Wauw, Gregg, je bent goed man." Heb je naar zijn chart gekeken?

Harry is geboren op 15 september 1984 om 16:20 uur in Paddington (UK). Harry is een emotionele onderzoeker/martelaar split definitie manifesterende generator.

Zijn persoonlijkheidszon staat in poort 6, de poort van wrijving en conflict, 1e lijn 'terugtrekken' in het nadeel (detriment). Het minderwaardigheidscomplex waarbij terugtrekken als persoonlijke zwakte wordt ervaren. Emotionele instabiliteit in tijden van conflict.

De blauwe lijn boven de 1e regel (in de Rave I Ching) geeft aan dat er een mogelijkheid bestaat tot bewustwording op dit aspect van zijn karakter. 'Introspectie kan het besef brengen dat het verspillen van iemands eigen middelen tegen een overweldigende overmacht geen moed is maar dwaasheid.'

Zijn persoonlijkheid aarde is in poort 36, de poort van emotionele crisis, de eerste lijn heet ‘weerstand’. De exaltatie heeft mars-energie, de energie en vastberadenheid om te volharden ondanks tegenstand. De emotionele kracht om met een crisis om te gaan.”

Hij heeft de emotionele kracht om met een crisis om te gaan via het kanaal van vergankelijkheid 36-35, dat zijn emotionele centrum met de keel verbindt. Dit is het manifesterende kanaal dat hem tot een manifesterende generator maakt. Het kanaal van vergankelijkheid gaat over de wijze waarop wij het leven ervaren als mensen. Het kanaal van verbinden (59-6) draait helemaal om het aanknopen van relaties. Door het kanaal van verbinden heeft Harry een aura die intimiteit kan creëren en emotionele barrières kan doorbreken. Dit is Harry's superkracht. Hoewel hij met de vuile was over zijn familie op te hangen, bouwt hij aan een hogere muur in plaats van dat hij de barrières afbreekt.

Ik kan begrijpen dat hij zijn emoties moet uiten en delen. Maar met de wereld? Harry heeft een strategische mind. Het boek werd niet gepubliceerd toen zijn oma er nog was, en de documentaire die hij en Meghan deden voor Netflix was ook nog niet te zien. Ik vraag me af wat de strategie hier is? Open ego, bewijzen dat je er ook toedoet? Sympathie winnen door in de slachtofferrol te kruipen? Verveelt hij zich in Amerika? Of gaat het gewoon ordinair om geld?

Een ander interessant aspect in zijn ontwerp met betrekking tot het naar buiten brengen van zijn memoires is zijn design mars in poort 44.5, manipulatie, in het nadeel (mars-energie). ‘Deze vorm van manipulatie heeft de neiging om beledigend te worden en zichzelf te verlagen. De mogelijkheid dat het instinctief herkennen van patronen kan leiden tot misbruik van anderen.’

Binnen zijn familie is Harry de enige met een gedefinieerd emotioneel centrum. Charles en William zijn niet emotioneel gedefinieerd. Harry heeft het verlangen om zijn gevoelens en emoties te uiten. Anderen de schuld geven wanneer niet aan zijn verwachtingen wordt voldaan, is precies wat poort 35 doet (als niet-zelf). Poort 35 zegt: "Ik ben niet tevreden en dat komt allemaal door jullie; het is jullie schuld." Harry's moeder, ook een onderzoeker/martelaar, werd emotioneel gedefinieerd door het kanaal van erkenning (41-30). Zij voelde ook de drang om haar verhaal naar buiten te brengen.

Iets anders nog wat Gregg in zijn analyses zegt, is dat Harry Camilla afbeeldt als een vreselijk persoon omdat ze haar reputatie wil herstellen met de pers en daarvoor 'Harry opoffert op haar PR-altaar' zonder dat hij daar voorbeelden van geeft. Vervolgens zegt Gregg dat Harry een ‘believer’ is, hij gelooft echt wat hij zegt. Wederom heeft Gregg het bij het rechte eind. Harry heeft poort 11, de abstracte poort van ideeën kijkend naar poort 56, de keelpoort die zichzelf uitdrukt door te zeggen "Ik geloof". Meghan heeft trouwens het kanaal van de 56-11. Ze compromitteert daarmee Harry's poort 11, de poort van de idealist in een open centrum. Dit is waar de twee hun gemeenschappelijke interesse hebben, in hun idealisme en liefdadigheidswerk.

Laten we eens kijken naar Harry's design zon en aarde.

Design zon in 12.3. Bekentenis. In exaltatie. De erkenning van tekortkomingen en het zuiveren van ongerechtvaardigde ijdelheden. De uitdrukking van tekortkomingen in sociale interactie die leidt tot zelfanalyse en voorzichtigheid.

In het nadeel (mars-energie). Een perverse en vaak overdreven zelfhaat. Onvolkomenheden in sociale interactie die leiden tot het uiten van zelfhaat.

Design aarde in 11.3 de realist. De interne vernieuwing om kracht en alertheid te behouden of de neiging om harmonie te waarderen tot op het punt van waanvoorstellingen.

In het interview benoemt hij de relatie met zijn broer, het handgemeen dat ze hadden en wat andere problemen. Dit maakte me nieuwsgierig om heel kort naar hun relatie te kijken. Als je deze twee frequenties samenvoegt, hebben ze één elektromagnetische klik in het kanaal van ritme, wat niet de beste configuratie is voor een elektromagnetische klik. Harry's poort 5.6 toegeeflijkheid sluit aan op Williams gate 15.2 invloed. Afgezien van het feit dat ze geen begrip voor elkaar hebben, harmoniseren of resoneren hun lijnen ook niet met hun profielen. (Dezelfde elektromagnetische verbinding in kanaal 5-15 heeft Harry ook met zijn vader, toevalligerwijs ook in de 15.2).

Harry en William hebben één kameraadschapskanaal, het kanaal van de perfecte vorm (net als koning Charles overigens).

Met betrekking tot de compromitterende kanalen hebben zij samen 3 van zulke kanalen. Het kanaal van verkenning (34-10), het kanaal van de golflengte (48-16) en het kanaal van kracht (34-57). William is degene die alle drie deze levenskrachten bezit en Harry is degene met de hangende poorten en daarom degene die mee moet veren en compromissen moet sluiten.

Niemand heeft schuld. Het is wat het is.

Vanuit een ander perspectief gezien, omdat hij 'de reserve' is en binnenkwam bij zijn geboorte met de voorrechten van bezit in grote mate (ZN in 14.6), openen zich voor hem een scala aan mogelijkheden zonder behept te zijn met de beperkingen die gepaard gaan met het zijn van 'de erfgenaam'.

Tot slot wil ik nog een laatste voorbeeld geven van wat er gebeurt met Harry's Pluto wanneer deze verbonden wordt met (het design van) Meghan. Meghan’s poort van zorgzaamheid (poort 27.6) in Mars zet Harry’s poort van waarden in het nadeel (zowel 50.4 als 50.5) en vice versa. Dus, Meghan's zorgzame poort 27, lijn 6 wordt gefixeerd in het nadeel wanneer zij in de aura van Harry is. Deze lijn zegt: Een neiging tot overdreven achterdocht (paranoia). De kracht van achterdocht beperkt de uitvoering van zorgzaamheid.

Hetzelfde geldt voor Harry's poort 50, lijn 4 die nadelig komt te staan wanneer hij bij Meghan is. Lijn 4 in het nadeel geeft aan: de mogelijke veronachtzaming van waarden die kunnen leiden tot corruptie of het instorten van het verdedigingssysteem.

Poort 50.5 in het nadeel. Een perverse reactie om in opstand te komen tegen de methode van iemands succes.

Nogmaals, niemand heeft schuld. Het is niet de schuld van Meghan, noch van William, noch van Charles. Wij leven een formule. Weliswaar een unieke formule. Het is mechanisch. No choice said the voice.

https://www.youtube.com/watch?v=7N2hS3Dtl3M&t=11s

14 januari 2023