Felicitas Human Design

Professioneel Gelicentieerd Analist & Coach in het Human Design Systeem

 

Vandaag (26 juni 2023) viert Ariana Grande haar 30e verjaardag.

Ariana Grande is een intuïtieve projector met een gefocuste aura en een autoriteit gedreven door een onverzadigbare drang om te verbeteren , te perfectioneren (58-18). Door te experimenteren en haar smaak te verfijnen bereikt zij meesterschap die erkenning afdwingt en daarmee kan zij haar verlangen om diensten (Incarnation Cross of Service) te verlenen delen. Ariana heeft zo nu en dan plotselinge inzichten (43-23) waarop zij ineens weet hoe iets efficiënter kan. Ariana heeft een aangeboren talent om geanimeerd te kunnen vertellen (communicatie poort 56.2) mits zij daartoe wordt uitgenodigd.

Ariana is een split definitie wat betekent dat haar consistente levenskrachten, het kanaal van structureren (43-23) en het kanaal van oordelen (58-18) niet direct met elkaar zijn verbonden. De brug daartoe is poort 16, de poort van  talent of poort 57, de poort van intuïtie. Ariana zal altijd mensen om zich heen hebben die deze frequentie met zich meebrengen wat haar een gevoel van heel-zijn brengt.

Ariana heeft een 2/4 profiel. Het profiel van een natuurtalent/opportunist. Het perfecte plaatje aan de buitenkant voelt heel anders aan de binnenkant. Ondanks haar aangeboren natuurtalent, haar levenslust, haar looks en haar succes lijdt zij aan de nodige onzekerheden (8 1e lijnen) en voelt zij zich verdrietig bij een gebrek aan inspiratie (poort 61).  


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Als zij niet in de flow is en toegeeft aan de praatjes van haar niet-zelf, voelt zij zich rusteloos (poort 52) en gedreven om hoger op te klimmen (poort 54) om nieuwe projecten (poort 53) te initiëren (poort 16 niet-zelf manifestor mind) vanuit een verstoord zelfbeeld van niet goed genoeg zijn en voelt zij de druk om zich te moeten bewijzen. Haar niet-zelf mind geeft haar het knagende gevoel om liefde buiten zichzelf te moeten zoeken vanuit de open G en in die zoektocht probeert ze zichzelf overijverig (open ego) te perfectioneren om de  ander te pleasen (ongedefinieerd emotioneel centrum) naar de smaak van de geldende norm van de niet-zelf wereld niet weten wanneer genoeg genoeg is (open sacraal) en botst ze in al haar openheid (mars in 59.3 in detriment) voor de zoveelste keer tegen de verkeerde aan met alle nadelige gevolgen van dien. In de smaak van de gehomogeniseerde wereld is Ariana te klein, te dun en wat niet meer wat haar wederom het gevoel geeft niet goed genoeg te zijn. Er is altijd wel een punt van kritiek.

Ariana is geen energietype, geen manifestor (split in poort 16) en ook geen manifesterende generator (niet-zelf poort 34, waar gedachten in daden omgezet moeten worden). Met haar open sacraal is ze altijd aan het overcompenseren en werkt ze harder dan welke ander ook.
Ariana is een projector met een 4e lijns- lichaam dat chronisch vermoeid kan raken als zij zichzelf geen halt toe roept in de gekte van de wereld van energie.

Ariana probeert altijd alles te perfectioneren en te verbeteren. In een aantal gevallen zijn er zaken die niet gecorrigeerd kunnen worden. Gedane zaken zijn soms onomkeerbaar en dat moet je leren accepteren. De onbekwame, poort 18.4 (haar design aarde en persoonlijkheidsmaan) staat voor het onvermogen om te corrigeren, lijden om te kunnen overleven. Daar komt nog eens bij dat haar Jupiter (persoonlijkheid) in poort 18.2 in detriment ervoor zorgt dat zij zinloos woedend tegen de stroom op probeert te zwemmen en weigert te accepteren dat sommige zaken niet gecorrigeerd kunnen worden. Ariana heeft een fixatie op iets specifieks wat zij wil verbeteren wat niet mogelijk is. Zij moet leren niet te blijven klagen over wat niet te fixen is maar  haar focus verleggen op dat wat wel binnen haar mogelijkheden ligt.
Poort 18, ‘werken aan wat verpest is’ komt 3x voor in haar design. In poort 18 ligt een diepe conditionering van de ouders. Dit thema vertegenwoordigt de angst voor autoriteiten met daarin de uitdaging om de autoriteit uit te dagen. Er zijn in haar leven altijd mensen geweest die de autoriteit en de controle over haar hadden. Niet alleen haar ouders maar vooral ook de managers en iedereen die het maar voor het zeggen heeft in de industrie waarin zij werkt.  Haar Venus in poort 21.6, de poort van controle werd in de eerste 30 jaar van haar leven geleefd vanuit een 3e lijn proces, waarin zij machteloos stond (21.3) tegenover autoriteiten. Om met het gevoel van machteloosheid te kunnen dealen heeft zij zich verdoofd met alcohol en drugs.
Poort 21.3 in de Rave I Ching: Machteloosheid. Nederlagen als een overleefbare vernedering die vaak acceptabel is door misbruik van drugs en alcohol. Tenzij men het eigen materiële pad volgt. Het breken van het ego door zij die boven jou staan.

En dan is daar de uitdaging van Saturnus. In maart dit jaar begon zij haar Saturnus Return en gaat zij een nieuwe fase van haar leven in. De fase van volwassenheid.
Haar Saturnus staat in poort 30, de poort van het noodlot in de 6e lijn, handhaving. Voorheen beleefde zij het noodlot in de 3e lijn van berusting of gelatenheid.
6e Lijnen maken tijdens de Saturnus fase de overgang van de 3e lijnfrequentie van trial en error naar de 6e lijnfrequentie, de correctheid en integriteit van het rolmodel. Ariana heeft 3 6e lijnen in haar design.
De eerste staat in haar Saturnus zelf, de poort van het noodlot die haar dwingt correct te leven. En met correct leven wordt bedoeld dat je je leert af te stemmen op je ware natuur.
De 2e 6e lijn bevindt zich in haar Venus aan de design kant, poort 21.6. De poort van controle die in de 3e lijn machteloos stond tegenover autoriteiten. En uitgerekend daar bestaat voor haar de uitdaging via het kanaal van oordelen (58-18). Zij bezit de vitaliteit om conditionering van autoriteiten uit te dagen.
In de positie van Venus staat poort 21.6 Chaos in detriment. Deze lijn zegt: Terugtrekking en vertrouwen op innerlijke orde in een chaotische situatie. Waar de materiële richting chaotisch is, zal het ego zich terugtrekken en zijn kracht gebruiken om een ​​innerlijke orde te vinden.

Gedurende haar Saturnus fase zal dit ook de uitdaging vormen. Er zal veel druk gelegd worden op haar ongedefinieerde ego. Om materieel te mogen meedoen met de ‘groten der aarde’ zal zij haar controle uit handen moeten geven. Hierin zal zij zich gaan verzetten waarmee ook haar ongedefinieerde solar plexus dat confrontaties wil vermijden uit angst om haar waarheid te spreken, onder druk komt te staan.
De ruimte om te groeien ligt in het volgen van haar eigen autoriteit.

Haar Saturnus staat in het teken van heerschappij (rulership) in een 1/3 profiel, de onderzoeker/martelaar c.q. anarchist. Tijdens deze periode zal Ariana gedwongen worden om te leren meer volgens haar eigen regels te gaan leven en de regie over haar eigen leven te pakken in plaats van voortdurend in dienst te staan van anderen. Dit gaat gepaard met beproevingen op het materiële vlak en op emotioneel gebied van afgewezen worden waarbij oude banden verbroken zullen worden.
In de roze prinsessenjurk huist eigenlijk een bitch, die van de 18-58. Deze bitch wil niet langer in dienst staan van anderen maar ze wil haar eigen baas zijn, haar eigen autoriteit. Zij zal zichzelf opnieuw gaan uitvinden en de Saturnus Return zal haar daarbij helpen. Middels shock en verbijstering zal zij wakker geschud worden.
 

De Rave I Ching is een magisch boek voor wie in staat is het te lezen. De blauwdruk of de basisformule van Ariana Grande staat er allemaal in. Het lijden van poort 18 en poort 21, het incarnatiekruis van dienstbaar zijn voor anderen, de projector als werkslaaf voor materieel gewin met de waarheid in Pluto, poort 14.1 Geld is niet alles. Rijkdom heeft zo haar eigen problemen.
Het leven van de niet-zelf staat tot in detail beschreven. Wat er niet in staat is de ware zelf. Haar ware zelf is een ontdekking en niet te voorspellen. Het ware zelf is uniek en leeft in magie met het leven.